Tipuri de folii de protectie - tu știi cum să o alegi pe cea mai bună pentru telefonul tău?

Tipuri de folii de protectie - tu știi cum să o alegi pe cea mai bună pentru telefonul tău?

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil în viețile noastre. Încă din momentul în care îl cumpărăm, unul dintre primele gânduri este cum să-l protejăm de accidente sau zgarieturi.

Astfel începem să căutăm cea mai bună variantă de folie de protectie pentru telefon, care sa ne ajute să prelungim viața ecranului și a telefonului pentru cat mai mult timp. Cu toate acestea, decizia nu este deloc ușoară, avand in vedere multitudinea de variante disponibile pe piata.

Oare care folie de protectie pentru telefon este mai potrivită pentru modelul tău? Să alegi folia de protectie din sticla securizată sau cea din ceramică? Ar fi mai potrivită folia de protectie 5D sau 9D?

Indiferent ca ești în căutarea unei folii de protectie pentru telefon Huawei, Samsung Galaxy sau iPhone, din acest articol vei obține informații importante care te vor ajuta sa iei decizia mai ușor. Vom analiza diferiți factori care trebuie luați în considerare atunci cand alegi folii de protectie pentru telefon. Prin urmare, la finalul articolului vei știi exact ce tip de folie de protectie pentru ecranul telefonului tău se potrivește și care sunt avantajele ei.
 

Ce este folia de protectie pentru telefon și cum a apărut aceasta?

 

Primul model de folie de protectie din plastic a apărut în 2010 și avea o mărime universală, respectiv 10x10 cm. Deși era un accesoriu destul de rudimentar care presupunea tăierea cu precizie a marginilor în exces de pe ecranul telefonului, folia de protectie pentru ecran a castigat rapid popularitate. De ce? Pentru că le-a oferit utilizatorilor o soluție eficientă pentru a-și proteja telefonul mobil.

În timp, foliile de protectie au evoluat (la fel ca și telefoanele mobile) și au început să fie fabricate din diverse materiale. Astfel, o data cu apariția smartphone-urilor si a ecranelor tactile, folia de protectie din sticlă sau silicon a devenit un accesoriu indispensabil.

Mai mult, în ultimii ani au apărut noi materiale ce au dus la producerea foliilor de protectie hydrogel sau a celor black. Intrucat unele modele de telefoane au adăugat sticlă și pe spatele dispozitivelor, producătorii au lansat și folia de protectie pentru telefon fata-spate.

Vestea buna în tot acest cumul de variante este ca acest accesoriu este disponibil aproape pentru orice model. Fie ca ai nevoie de folie de protectie pentru iphone 6, iphone 11 sau 12 pro max, poți comanda cea mai potrivită folie de protectie cu un simplu click din magazinul online Flacara3!
 

Cum alegi cea mai buna folie de protectie pentru telefon?

 

Atunci cand ai un dispozitiv mobil nou și te gandesti cum să alegi cea mai buna folie pentru telefon, îți vei da repede seama ca este destul de dificil să alegi o singură variantă din multitudinea care există. Tocmai de aceea, ai nevoie de un set clar de factori pe care să îi analizezi pentru a alege folia de protectie pentru telefonul tău:

  • Alege marimea potrivita ecranului - fiecare telefon mobil are o dimensiune diferită a ecranului și caracteristici unice. De exemplu, folia de protectie pentru Huawei p20 nu se va potrivi pentru modelul huawei p10 sau p30. Mai mult, în cazul în care telefonul tău are ecranul curbat, este posibil sa ai nevoie de un alt model precum sticla curbata full glue.

  • Analizează cu atenție durabilitatea și grosimea - este important să fii atent/ă la caracteristicile legate de durabilitate, rezistență la zgârieturi, grosime și protectie impotriva crăpăturilor. Analizând acești factori vei putea concluziona mai ușor dacă ai nevoie de o folie de protectie de sticla pentru telefon sau una din silicon.

  • Identifica scorul de claritate pe care îl oferă folia de protectie - poți afla informații despre acest indicator citind părerile altor utilizatori sau din descrierea detaliată a producătorului. Cu cat o folie de protectie pentru telefon oferă claritate mai buna, cu atat este mai populară și potrivită pentru folosire.

  • Citește părerile altor utilizatori - deși nu toți utilizatorii iși exprima o parere obiectiva asupra foliilor de protectie, comentariile acestora te vor ajuta sa iei o decizie. De exemplu, dacă nu știi care este cea mai buna folie pentru iphone 13, cu siguranță poți afla informațiile de care ai nevoie citind părerile altora pe forumuri și in comentarii.
     

Cat costa o folie de protectie pentru telefon?

 

Un aspect pe care mulți utilizatori îl iau in calcul atunci cand aleg o folie de protectie pentru telefonul lor este prețul. Deși este un accesoriu foarte important care protejează telefonul mobil, prețul poate sa faca diferenta in alegerea unui model sau altul.

Prețurile pentru folie de protectie telefon din sticla, silicon sau alte materiale sunt diferite de la un producător la altul. Acestea variază de la cativa zeci de lei pana la cateva sute de lei, in funcție de caracteristici și de calitatea materialelor folosite.

Tinand cont de durabilitatea și importanța acestui accesoriu, investiția într-o folie de protectie de calitate este justificata. 

Poti cumpara folie de protectie pentru telefon iphone 12, 13 și alte modele actuale la prețuri avantajoase din magazinul Flacara3. Descoperă variantele disponibile in categoria dedicată acestui produs!
 

Care sunt diferențele între diferitele folii de protectie pentru telefon?

 

Dacă începi să cauți păreri despre diferite modele de folie de protectie pentru telefon, te vei simți copleșit/a la scurt timp de multitudinea de termeni și caracteristici. Cele mai comune tipuri de folie de protectie sunt cele din plastic, silicon și sticla. Fiecare dintre acestea are caracteristici diferite pe care le vom detalia in paragrafele următoare.

Folia de protectie din plastic pentru telefon

Principalul sau avantaj este prețul scăzut în comparație cu alte modele. De asemenea, aplicarea foliei de protectie pe telefon este destul de facilă.

Prin dezavantajele acesteia il reprezinta faptul ca rezistenta la zgâriere este destul de scăzută. De asemenea, se decoloreaza ușor și nu oferă suficientă protecție la impact.

Folia de protectie din silicon

Acest tip de folie se fixează foarte bine pe telefon. Așadar, nu vei intampina probleme cu dezlipirea foliei de protectie de pe telefon. De asemenea, folia de silicon vs folia de sticlă castiga prin faptul ca este mult mai elastica si are capacitatea de Self Healing. Cu alte cuvinte, in timp, zgarieturile fine nu vor mai fi vizibile.

Printre dezavantaje se numără prețul ușor mai ridicat in comparație cu cea de plastic. În plus, montajul foliei de protectie pentru telefon este mai complicată și necesită intervenția unui specialist.

Folia de protectie din sticla pentru telefon

În comparație cu celelalte modele, folia de protectie de sticla pentru telefon are păreri foarte pozitive in privința nivelului de claritate. De asemenea, unele modele oferă protectie pentru ochi. Exista și modele de folie de telefon care nu se vede din lateral, oferind suplețe și eleganță telefonului.

Printre dezavantaje putem număra faptul ca se poate sparge ușor. De asemenea, aplicarea foliei de protectie pentru telefon din sticla necesita suport specializat.

Care sunt noutățile?

Pe langa aceste trei modele extrem de populare, recent a apărut un model mai avansat, și anume folia de hydrogel cu pareri foarte pozitive. Principalul aspect care impresionează este protectia sporita și faptul ca este extrem de subțire.
 

Indiferent de modelul de folie de protectie pe care îl alegi, ai nevoie de research amănunțit!

 

Chiar dacă vei alege o folie de protectie de sticla sau silicon sau iti doresti sa incerci cel mai nou model de folie de hydrogel, ai nevoie de un research foarte detaliat. Astfel, vei putea înțelege dacă modelul la care te gandesti se potriveste telefonului tău mobil.

Mai mult, vei găsi oferte prietenoase in magazinul Flacara3 și suport profesionist pentru alegerea accesoriului potrivit! 

Suport clienti Luni-Vineri : 09:00-17:00

0771606585 dolga2005@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!