Cum sa iti cureti difuzorul telefonului?

Cum sa iti cureti difuzorul telefonului?


De ce mi se aude difuzorul la telefon încet? Află cum îl poți curăța într-un mod corect!

 

Telefonul tău se aude încet? Sau ți se întâmplă uneori să te întrebi de ce nu sună telefonul și doar vibrează, deși nu este setat pe modul ”vibrații”. Cauzele pot fi multiple, dar una dintre cele mai frecvente este aceea că s-ar putea să ai probleme cu difuzorul telefonului.

Cum ajungi să ai difuzorul telefonului stricat? Pentru început, gândește-te puțin cât timp petreci într-o zi cu telefonul tău în mână, la ureche sau atingându-ți fața în timpul convorbirilor. Destul de mult timp, nu-i așa? Deși este absolut necesar, pe parcursul folosirii particulele de praf și mizerie ajung în toate orificiile device-ului tău, inclusiv în difuzorul telefonului.

Ce este de făcut atunci când în urma testelor la difuzorul telefonului constați că acesta nu mai funcționează optim? Află în acest articol cum poți curăța în mod corect difuzorul telefonului tău într-un mod corect.
 

De ce este importantă curățarea periodică a difuzorului telefonului?

 

Curățarea difuzorului unui telefon iPhone sau Android, la fel ca și curățarea telefonului în ansamblu, este deosebit de importantă. După cum ai aflat deja din introducere, praful și particulele de mizerie pot ajunge foarte ușor în toate orificiile telefonului tău. 

Chiar dacă acorzi o atenție deosebită telefonului tău și îl păstrezi în husă de protecție, este inevitabil ca praful să nu ajungă în difuzorul telefonului tău. Poți găsi huse pentru telefon de foarte bună calitate în magazinele online, cum sunt cele de la Flacara3. Acest accesoriu completează procesul de îngrijire a telefonului tău, dar nu înlocuiește curățarea periodică a acestuia.

Așadar, curățarea microfonului telefonului tău în mod periodic ajută la prevenirea unor probleme serioase care pot duce la schimbarea difuzorului telefonului. Deși poate părea un proces ușor dificil, curățarea difuzorului telefonului tău Samsung, iPhone 11, 12, sau orice alt model ai avea, va contribui la funcționarea microfonului și difuzorului pentru o perioadă mai lungă de timp.
 

Ce să NU faci atunci când cureți difuzorul telefonului!

 

Înainte de a începe să îți cureți iPhone-ul sau telefonul tău Samsung este bine să știi care sunt produsele sau operațiunile absolut interzise în procesul de curățare. Prin urmare, curățarea difuzorului telefonului tău nu ar trebui făcută niciodată cu următoarele ”ustensile”:

  • Obiecte ascuțite - chiar dacă ți se pare că te vor ajuta să cureți telefonul tău mai rapid, agrafele de birou, boldurile, vârfurile de foarfecă sau cuțit, vor face mai mult rău decât bine. Dacă folosești astfel de obiecte, este posibil să zgârii în mod serios anumite componente interne ale telefonului tău care nu vor mai funcționa corect. Mai mult, astfel de acțiuni asupra componentelor telefonului vor duce la pierderea garanției.

  • Lichide - folosirea de lichide pentru difuzorul telefonului nu este deloc o idee potrivită. Prin introducerea lichidelor în difuzor poți produce un scurtcircuit sau cauza coroziunea anumitor piese. Și de această dată, o astfel de intervenție va duce la pierderea garanției.

  • Soluții de curățare abrazive - folosirea unor astfel de soluții poate deteriora în mod iremediabil componentele telefonului tău. Acestea sunt compuse din materiale foarte sensibile care în contact cu anumite substanțe chimice se pot deteriora foarte serios.
     

Pot folosi soluții pe bază de alcool pentru curățarea difuzorului telefonului?

 
 

Chiar dacă vei găsi diferite tipuri de șervețele pe bază de alcool pentru a curăța ecranul sau spatele telefonului tău, este recomandat să nu le folosești și pentru curățarea componentelor interne, mai ales a difuzorului. 

În primul rând, acest tip de șervețele sunt îmbibate cu lichid care, după cum am detaliat mai sus, poate deteriora difuzorul telefonului. De asemenea, soluțiile cu o concentrație ridicată de alcool pot degrada serios componentele telefonului și vor scădea rezistența acestuia la contactul cu lichide.
 

Metode de curățare a difuzorului telefonului!

 

Curățarea difuzorului de la ureche sau microfon se poate realiza fie cu produse profesionale, fie cu diverse materiale pe care le găsești în casă. Deși curățarea difuzorului telefonului în mod profesional are un preț mai ridicat, aceasta este și cea mai sigură. Pe de altă parte, cu puțină grijă, poți curăța cu succes difuzorul telefonului și cu câteva produse ”casnice„. detalii.
 

Curățare difuzor telefon cu produse profesionale

 

Dacă începi să cauți pe internet un kit pentru îngrijirea difuzorului telefonului în mod profesional, vei găsi o multitudine de variante online. Cel mai des folosite sunt următoarele:

  • Aer comprimat – vei găsi foarte ușor acest tip de produs și este foarte eficient în îndepărtarea particulelor de praf din cele mai greu accesibile locuri. Acest produs este destinat folosirii pentru diverse tipuri de echipamente IT. Întrucât componentele difuzorului telefonului sunt foarte sensibile, este recomandat să alegi un produs care se potrivește și acestui tip de operațiune.

  • Bureți de curățare profesionali – aceștia sunt disponibili în diverse forme și mărimi și pot ajunge chiar și în cele mai greu accesibile locuri. Acestea vor elimina imediat orice particulă de praf care se află în difuzorul telefonului tău.

  • Perii profesionale – acestea sunt suficient de rigide pentru a îndepărta praful din difuzor, dar fără a deteriora componentele. De asemenea, dimensiunile sunt potrivite pentru a ajunge cu ușurință în cele mai dificile locuri în care se poate acumula praf.
     

Poți curăța difuzorul telefonului cu mici ”ustensile” pe care le ai în casă!

 

Chiar dacă nu ai un spray profesional de curățare a difuzorului telefonului, poți îndepărta praful acumulat în interior cu mici ”ustensile” pe care cu siguranță le ai în casă:

  • Bandă adezivă – este foarte eficientă să ”strângă” particulele de praf și mizerie de pe suprafața difuzorului, într-un mod foarte rapid.

  • Bețișoare de urechi din bumbac – acestea reprezintă o alternativă potrivită pentru buretele de curățare profesional. Chiar dacă nu poate intra chiar în toate orificiile, poate fi foarte eficient în strângerea prafului de pe suprafețe.

  • Periuța interdentară – aceasta reprezintă o alternativă la peria profesională de curățare a difuzorului. Dimensiunea redusă și perii foarte moi vor ajuta la curățarea eficientă a celor mai mici orificii.
     

Spune ADIO problemelor difuzorului telefonului tău!

 

Curățarea cu regularitate a difuzorului telefonului tău te va ajuta să previi diverse probleme legate de calitatea sunetului. Urmărirea acestui proces în mod riguros și cu ”instrumentele„ potrivite te vor ajuta să te bucuri de telefonul tău o perioadă mai lungă de timp.

Cu toate acestea, dacă după un timp descoperi că nu se aude difuzorul la telefonul tău așa cum ar trebui, posibil ca problema să nu fie curățarea. Din fericire, există alternative de schimbare a difuzorului telefonului sau de înlocuire a anumitor componente. Descoperă produsele compatibile cu doar câteva clickuri în magazinul online Flacara3!

Suport clienti Luni-Vineri : 09:00-17:00

0771606585 dolga2005@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!