Cum sa dai jos bateria din telefon: Tips&Tricks

Ai l─âsat telefonul la înc─ârcat peste noapte ╚Öi ai observat c─â telefonul t─âu se descarc─â mult prea repede? Sau ai trecut trecut deja telefonul în modul de economisire baterie, dar acesta continu─â s─â se descarce într-un ritm rapid? În astfel de situa╚Ťii, resetarea bateriei telefonului t─âu poate fi o solu╚Ťie, dar poate indica ╚Öi faptul c─â aceasta trebuie înlocuit─â rapid.

Te întrebi cum po╚Ťi s─â sco╚Ťi bateria din telefon f─âr─â s─â fie nevoie s─â contactezi un service GSM? De╚Öi poate p─ârea o opera╚Ťiune pe care doar un expert o poate realiza, înlocuirea bateriei la telefonul t─âu Samsung A51, Huawei sau iPhone nu trebuie s─â fie un proces prea complicat. Deja te-am f─âcut curios? Continu─â s─â cite╚Öti pân─â la final ╚Öi afl─â cum se d─â jos bateria din telefon ╚Öi cum î╚Ťi dai seama c─â este necesar s─â urmezi acest proces.

Cum î╚Ťi dai seama c─â este necesar─â schimbarea bateriei iPhone/Samsung 

Bateria se descarc─â mult prea repede la telefonul t─âu Samsung sau iPhone? Atunci când observi c─â telefonul t─âu are nevoie de mai multe înc─ârc─âri într-o zi, începe s─â devin─â evident c─â acesta are nevoie de înlocuire. Iat─â care sunt cele mai comune semne care î╚Ťi pot indica faptul c─â bateria telefonului t─âu începe s─â se deterioreze:

 • durata de via╚Ť─â a bateriei a început s─â fie mai scurt─â decât de obicei

 • înc─ârcarea telefonului este lent─â de╚Öi st─â ore întregi la înc─ârcat

 • telefonul se închide brusc de╚Öi indicatorul bateriei arat─â c─â mai are suficient─â energie

 • observi c─â partea din spate a telefonului t─âu este mai umflat─â, iar ecranul începe s─â se desprind─â din cauza presiunii din interior.

Teste și diagnostice software pentru verificarea bateriei telefonului

Chiar dac─â telefonul t─âu se afl─â în modul de economisire baterie, dar aceasta continu─â s─â se descarce foarte rapid, este clar c─â dispozitivul t─âu are nevoie de o verificare am─ânun╚Ťit─â. Înainte de a contacta un service GSM care s─â î╚Ťi evalueze starea bateriei, po╚Ťi rula anumite teste care s─â te ajute s─â în╚Ťelegi dac─â aceasta trebuie schimbat─â:

 • Pentru utilizatorii de iPhone: folose╚Öte func╚Ťia “Starea Bateriei”. Aceasta este disponibil─â în sec╚Ťiunea Set─âri -> Baterie -> Starea Bateriei. Aici vei vedea care este capacitatea maxim─â a bateriei comparativ cu cât era atunci când era nou─â. Atunci când capacitatea bateriei arat─â sub 80%, înseamn─â c─â este necesar s─â o schimbi.

 • Pentru utilizatorii de Android: folose╚Öte o aplica╚Ťie care î╚Ťi monitorizeaz─â s─ân─âtatea bateriei tale. Cu ajutorul acestora, vei primi detalii despre ciclurile de înc─ârcare ╚Öi care sunt estim─ârile în privin╚Ťa duratei de via╚Ť─â a bateriei. 

Cu ajutorul acestor verific─âri în set─ârile telefonului t─âu, vei afla r─âspunsul la întrebarea “de ce mi se descarc─â bateria la telefon repede, fie c─â este un model iPhone sau Android”. Cu cât evaluezi mai obiectiv semnele pe care telefonul t─âu le are, po╚Ťi lua o decizie informat─â despre nevoia de înlocui bateria dispozitivului t─âu. Dup─â ce ai luat decizia, po╚Ťi trece la pasul urm─âtor. Continu─â s─â cite╚Öti urm─âtoarele paragrafe ╚Öi afl─â cum se schimb─â bateria la telefonul t─âu.

Cum se schimb─â bateria la telefoanele iPhone

Se poate schimba bateria la telefoanele iPhone? Având în vedere c─â designul acestui tip de telefoane este u╚Öor diferit fa╚Ť─â de modelele Android, mul╚Ťi utilizatori cred c─â este dificil s─â demontezi ╚Öi s─â schimbi bateria. Diferen╚Ťa între modul în care se poate schimba bateria const─â în modul în care fiecare model poate fi demontat. Iat─â care sunt pa╚Öii pentru fiecare model.

Schimbarea baterie pentru iphone 6 sau 6s

Pa╚Öii pentru schimbarea bateriei la acest model constau în dezactivarea modului de economisire a bateriei ╚Öi oprirea complet─â a telefonului. Urmeaz─â apoi pa╚Öii de mai jos:                                           

 • Scoate cele dou─â ╚Öuruburi Pentalobe de lâng─â portul de înc─ârcare

 • Folose╚Öte o ventuz─â ╚Öi o pârghie de plastic po╚Ťi deschide u╚Öor carcasa 

 • Îndep─ârteaz─â ╚Öuruburile care ╚Ťin bracketul bateriei ╚Öi folose╚Öte o pârghie de plastic pentru a deconecta bateria 

 • Cu ajutorul benzilor adezive speciale sau a alcoolului izopropilic po╚Ťi sl─âbi adezivul cu care este prins─â bateria ╚Öi o po╚Ťi îndep─ârta.

La ce s─â fii atent atunci când încerci s─â îndep─ârtezi bateria la iPhone 6 sau 6s? Acord─â aten╚Ťie sporit─â la cablurile flexibile. Atunci când deschizi carcasa, este important s─â te asiguri c─â nu deteriorezi ╚Öi alte componente. Mai mult, dac─â nu ai instrumentele necesare, este mai bine s─â apelezi la ajutorul unui specialist.

Schimbare baterie pentru iphone 7 sau 8

Procesul pentru schimbarea bateriei pentru aceste modele este similar cu modelul iPhone 6. În cazul modelului iPhone 7, trebuie s─â fii atent/─â la câteva componente. Iat─â care sunt acestea:

 • o aten╚Ťie sporit─â trebuie acordat─â pentru bara de protec╚Ťie la ap─â - atunci când desfaci carcasa, va fi necesar s─â înlocuie╚Öti aceast─â garnitur─â dac─â vrei s─â p─âstrezi rezisten╚Ťa la ap─â a dispozitivului. 

 • este necesar s─â ai grij─â de butonul Home - acesta este conectat într-un mod care poate fi u╚Öor deteriorat dac─â nu este manipulat cu grij─â.

Pentru schimbarea bateriei la iPhone 8, ai câteva elemente la care trebuie s─â acorzi aten╚Ťie: 

 • trebuie s─â fii preg─âtit s─â îndep─ârtezi adezivul puternic folosit pentru a sigila carcasa. Acesta necesit─â mai mult─â aten╚Ťie la deschidere ╚Öi poate produce dificult─â╚Ťi.

 • trebuie s─â fii atent la bobina de înc─ârcare wireless în procesul de scoatere ╚Öi schimbare a bateriei. 

Schimbare baterie pentru iphone 11

Pentru a schimba bateria la telefonul t─âu iPhone 11, ai nevoie s─â urmezi câ╚Ťiva pa╚Öi extrem de importan╚Ťi:

 • Deschiderea modelului iPhone 11 pentru schimbarea bateriei se face prin lateral.       

 • Atunci când îl deschizi, este important s─â fii foarte atent la cablurile flexibile care conecteaz─â ecranul de corpul telefonului. 

 • Întrucât camera are conexiuni multiple, este important s─â fii precaut la deschiderea capacului pentru a nu le deteriora.

Te întrebi cât cost─â s─â schimbi bateria la iPhone 11? Dac─â acorzi aten╚Ťie pa╚Öilor pentru deschiderea carcasei f─âr─â a afecta alte componente, po╚Ťi schimba bateria f─âr─â ajutorul unui service GSM. Mai mult, în magazinul online Flac─âra3 vei g─âsi bateria pentru iPhone 11 de care ai nevoie.

Schimbare baterie pentru iphone 12

Pa╚Öii pentru schimbarea bateriei pentru iPhone 12 sunt foarte similari cu cele pentru alte modele. Iat─â câteva aspecte la care este important s─â fii atent: 

 • Acest model se deschide lateral, ca o carte, spre partea stâng─â. 

 • Vei avea nevoie de o ╚Öurubelni╚Ť─â Phillips pentru a scoate ╚Öuruburile ╚Öi o pârghie de plastic pentru a ridica u╚Öor ╚Öi deconecta conectorul bateriei de pe placa de baz─â.

 • Atunci când sco╚Ťi bateria la acest model de iPhone, este important s─â ai grij─â s─â nu deteriorezi sistemul MagSafe. 

 • Asigur─â-te c─â înlocuie╚Öti garniturile pentru a men╚Ťine rezisten╚Ťa la ap─â.

Cu cât modelul de iPhone pe care îl desfaci este mai nou, cu atât demontarea va fi mai u╚Öoar─â, dar ╚Öi nivelul de precau╚Ťie este la fel de ridicat. Modelele mai noi au diverse componente sensibile pozi╚Ťionate foarte aproape de baterie ╚Öi care pot fi u╚Öor deteriorate atunci când nu sunt manipulate cu grij─â. A╚Öadar, atunci când începi procesul de demontare a bateriei, este important s─â ai uneltele potrivite ╚Öi s─â ai r─âbdare maxim─â în fiecare etap─â.

Cum se schimb─â bateria la Samsung

Nu ╚Ötii cum se schimba bateria la telefonul t─âu Galaxy A21S sau cum se poate schimba bateria la un Samsung J530F? Fiecare model Samsung are anumite particularit─â╚Ťi de care trebuie s─â ╚Ťii cont atunci când te preg─âte╚Öti s─â schimbi bateria. În urm─âtoarele paragrafe vei afla cum se desface ╚Öi se demonteaz─â bateria la telefonul t─âu Samsung.

Schimbarea bateriei la modelele populare Samsung și Samsung Galaxy

Schimbarea bateriei la modelele Samsung S7 Edge, S8 sau modelele mai noi, cu una original─â necesit─â o aten╚Ťie sporit─â având în vedere designul tot mai slim al acestor dispozitive ╚Öi rezisten╚Ťa lor la ap─â. Vrei s─â aflii cum se schimb─â bateria la Samsung Galaxy S7 sau S8 sau chiar la un model mai nou? Iat─â care sunt pa╚Öii:

 • opre╚Öte complet dispozitivul

 • preg─âte╚Öte sculele necesare: ╚Öurubelni╚Ť─â Phillips sau Pentalobe, spatul─â, ventuz─â, pensete ╚Öi un usc─âtor de p─âr (vei afla mai târziu de ce)

 • îndep─ârteaz─â tava SIM pentru a preveni daunele asupra componentelor interne legate de re╚Ťea

 • folose╚Öte usc─âtorul de p─âr pentru a înc─âlzi marginile carcasei ╚Öi a îndep─ârta mai u╚Öor adezivul

 • utiliizeaz─â o ventuz─â ╚Öi o spatul─â pentru a desface capacul

 • îndep─ârteaz─â ╚Öuruburile care fixeaz─â placa de protec╚Ťie a bateriei

 • folose╚Öte cu grij─â spatula pentru a ridica conectorul bateriei de pe placa de baz─â

 • tot cu spatula încearc─â s─â sl─âbe╚Öti adezivul cu care este prins─â bateria

 • ridic─â bateria de la locul s─âu, f─âr─â a for╚Ťa

 • cur─â╚Ť─â locul în care a fost bateria cea veche ╚Öi aplic─â benzi adezive noi care o vor fixa pe cea nou─â

 • aliniaz─â cu grij─â bateria cea nou─â ╚Öi conecteaz-o la placa de baz─â.

Dup─â ce to╚Ťi ace╚Öti pa╚Öi au fost parcur╚Öi ╚Öi toate componentele au fost reasamblate, po╚Ťi fixa ╚Öuruburile înapoi ╚Öi s─â testezi noua baterie. Aceia╚Öi pa╚Öi pot fi folosi╚Ťi pentru schimbarea bateriei pentru Samsung Galaxy A40 sau alt model Samsung. Cu r─âbdare ╚Öi aten╚Ťie po╚Ťi deschide capacul dispozitivului ╚Öi înlocui bateria telefonului t─âu Samsung cu una potrivit─â din magazinul online Flacara3.ro.

Men╚Ťine bateria telefonului t─âu într-o stare optim─â de func╚Ťionare

Înainte de a te gândi cum se demonteaz─â ╚Öi se schimb─â bateria telefonului t─âu, o strategie eficient─â ar fi s─â ai grij─â de baterie înainte ca aceasta s─â dea semne c─â trebuie schimbat─â. A╚Öadar, începe cu o serie de bune practici care te vor ajuta s─â prelunge╚Öti via╚Ťa bateriei tale:

 • înc─ârcare par╚Ťial─â - recomandarea speciali╚Ötilor este ca bateriile s─â fie men╚Ťinute la un nivel de înc─ârcare între 20% ╚Öi 80%. Dac─â încarci bateria mai des ╚Öi pentru perioade scurte de timp, o vei men╚Ťine într-o stare mai bun─â comparativ cu înc─ârc─ârile complete de la 0% la 100%.

 • evit─â supraînc─âlzirea în timpul înc─ârc─ârii - atunci când este la înc─ârcat, telefonul t─âu trebuie s─â fie într-un loc unde nu poate acumula c─âldur─â. A╚Öadar, evit─â s─â îl ╚Ťii pe pat sau sub pern─â.

 • utilizeaz─â înc─ârc─âtorul original sau autorizat pentru telefon - în acest mod, vei reu╚Öi s─â asiguri cantitatea corect─â de energie pentru bateria telefonului t─âu. 

 • evit─â expunerea la temperaturi extreme - bateria ta î╚Öi poate pierde din eficien╚Ť─â atunci când telefonul t─âu este expus fie la temperaturi foarte înalte, fie la temperaturi joase.

Evit─â s─â ajungi în punctul în care bateria telefonului t─âu se descarc─â rapid - Înva╚Ť─â s─â o schimbi la timp!

În concluzie, de╚Öi schimbarea bateriei telefonului poate p─ârea un proces destul de complicat, cu r─âbdare, aten╚Ťie ╚Öi uneltele potrivite vei putea s─â finalizezi acest proces cu succes. Fie c─â ai nevoie de schimbarea bateriei telefonului pentru telefonul t─âu iPhone sau te gânde╚Öti la demontarea bateriei pentru telefonul Samsung, în magazinul online Flacara3.ro vei g─âsi uneltele necesare pentru service telefoane, utile ╚Öi în acest proces. Nu uita c─â fiecare model are particularit─â╚Ťile sale, iar cunoa╚Öterea acestora este crucial─â pentru a schimba cu succes bateria, f─âr─â a afecta alte componente.  

Suport clienti Luni-Vineri : 09:00-17:00

0771606585 dolga2005@gmail.com

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!